RSPO

RSPO certificering – Bæredygtig palmeolie

RSPO certifikat giver forbrugerne sikkerhed om at produktionen af palmeolie overholder standarderne på verdensplan. Fra december 2014 er det blevet et EU-krav, at det fremgår på fødevarer, hvilken type vegetabilsk olie der indgår i produktet, og hvor den kommer fra.  Formålet med certificeringen er at fremme væksten og brugen af bæredygtig palmeolie. Med certifikatet støtter din virksomhed etableringen af bæredygtig og gennemsigtig produktion uden af beskadige de oprindelige samfund, hvor palmeolien kommer fra.

Vi kan hjælpe med at lave systemet fra start til slut og rådgiver på de enkelte dele: opbygning, indledende risikoanalyse, mål for fødevaresikkerhed, produktionsgennemgang, HACCP plan, intern audit. Vi har udviklet EQ Food® Online ledelsessystem til fødevaresikkerhed, som gør opbygningen til RSPO væsentlig nemmere.

For at blive certificeret kræves forskellige ting, bl.a. et dokumenteret ledelsessystem:

  • Identity Preserved (IP): Alle RSPO produkter kan spores til én bestemt unik palmeoliemølle
  • Segregated (SG): Alle RSPO produkter stammer fra 100% RSPO certificeret CPO og RPO
  • Mass balance (MB): Et system, hvor bæredygtighedens data af indkommende forsendelser kan overføres til udkommende forsendelser. For alle metoder skal produktet kunne spores fra plantage til det certificeret slutprodukt.

Frugter fra palmer, som olien produceres af.

Vi er specialister i at hjælpe med opbygning af ledelsessystemer. Nogle virksomheder ønsker hjælp til udarbejdelse af konkrete og praktiske procedurer og instruktioner. Andre igen vil gerne have en hotline, så de kan få hjælp med at gennemføre arbejdet selv. Under alle omstændigheder er vores rådgivning i samarbejde med virksomheden for at sikre et godt implementerings- og certificeringsforløb.

Vi ønsker at hjælpe og gør det altid med det i baghovedet, at virksomheden ikke skal have et system for systemet skyld, men for at det skal hjælpe både i det daglige men også med at styrke virksomhedens forretning.

Inden en evt. certificering skal der foretages intern audit.

Med en RSPO certificering sikrer man forbrugernes bedste mulighed for at støtte om en positiv udvikling i palmeolieindustrien.

Vi kan tillige rådgive omkring IFS, FSSC 22000, og BRC m.fl.

Du kan læse mere om os her.

#pasgodtpådigogdine

Vil du vide mere om RSPO?

Kontakt Jesper herunder, så vender han tilbage så hurtigt som muligt.