RSPO

RSPO certificering – Bæredygtig palmeolie

RSPO certifikat giver forbrugerne sikkerhed om at produktionen af palmeolie overholder standarderne på verdensplan. Fra december 2014 er det blevet et EU-krav, at det fremgår på fødevarer, hvilken type vegetabilsk olie der indgår i produktet, og hvor den kommer fra.  Formålet med RSPO er at fremme væksten og brugen af bæredygtig palmeolie. Med certifikatet støtter din virksomhed etableringen af bæredygtig og gennemsigtig produktion uden af beskadige de oprindelige samfund, hvor palmeolien kommer fra.

Vi kan hjælpe med at lave systemet fra start til slut og rådgiver på de enkelte dele: opbygning, indledende risikoanalyse, mål for fødevaresikkerhed, produktionsgennemgang, HACCP plan, intern audit. Vi har udviklet et IT-system, som gør opbygningen til RSPO væsentlig nemmere.

For at blive certificeret kræves forskellige ting, bl.a. et dokumenteret ledelsessystem

Identity Preserved (IP): Alle RSPO produkter kan spores til én bestemt unik palmeoliemølle

Segregated (SG): Alle RSPO produkter stammer fra 100% RSPO certificeret CPO og RPO

Mass balance (MB): Et system, hvor bæredygtighedens data af indkommende forsendelser kan ovrspoerføres til
udkommende forsendelser. For alle metoder skal produktet kunne spores fra plantage til det certificeret slutprodukt.

Vores IT-system EQ Food® er meget relevant ved opbygning til RSPO. Det er udviklet med alle de nødvendige skabeloner, procedurer og dokumenter til at opbygge til RSPO.

Vi er specialister i at hjælpe med opbygning af ledelsessystemer og udarbejder konkrete og praktiske procedurer og instruktioner. Når vi rådgiver er det altid i baghovedet, at virksomheden ikke skal have et system for systemet skyld, og i høj grad ud fra ”keep it simple”.

Inden en evt. certificering skal der foretages intern audit, som vi er specialister i. Vi sidder også gerne med ved ekstern audit, hvis virksomheden ønsker dette.

Med en RSPO certificering sikrer man forbrugernes bedste mulighed for at støtte om en positiv udvikling i palmeolieindustrien.

Vi kan tillige rådgive omkring MSC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000, og BRC.

Vil du vide mere om food?

Kontakt Camilla herunder, så vender hun tilbage så hurtigt som muligt.