Lux-måling

De optimale lysforhold er mellem 200-1000 lux afhængig af hvor koncentreret og detaljeret arbejdsopgaven er. En lux-måling kan hjælpe med at vise, om der er lys nok.

Lux-måling er særdeles god til at fastlægge, om der er nok lys til de arbejdsopgaver, der skal udføres. Rigtigt lys har stor indvirkning på både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, men også om arbejdet kan udføres kvalitetsmæssigt rigtigt.

Lux-måling kan ikke stå alene, og kombineres derfor altid med en gennemgang af de daglige opgaver, de fysiske rammer og medarbejderens behov for lys. Udover at sikre nok belysning, betyder det også noget hvordan:

  • dagslyset kommer ind på arbejdsstedet.
  • skærme er placeret for at undgå blænding fra vindue.
  • bordlamper er placeret, så spejlinger i blanke overflader undgås (f.eks. papir).

Vicath EQ kan tilbyde rådgivning omkring arbejdslys.

Andre målinger

Støjmålinger

.

Vicath EQ ApS rådgiver om støj og akustik. Vi laver støjmålinger på arbejdsmiljø og eksternt miljø. Vi tilbyder også akustikmålinger. Vi anvender det nødvendige udstyr og har mange års erfaring med støjmålinger og støjanalyser i mange forskellige sammenhænge. Vi har også bred erfaring med forslag til løsninger også til konkrete, praktiske forbedringer.

Støvmålinger

Vicath EQ rådgiver omkring støv og håndtering af dette. Vi hjælper med støvmålinger, når der f.eks. er usikkerhed om medarbejderen udsættes for støv, som ikke er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Lux-måling - hvad er det?

En Lux måling omhandler lys på arbejdspladsen. Det optimale lys har indvirkning på, de arbejdsopgaver der udføres. Uden det rigtige lys kan det påvirke både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Med en måling af lys arbejdsmiljø kan du sikre, at dine medarbejdere har de rette forhold til at udføre kvalitetsarbejde. Men selvom en måling af Lux er et godt udgangspunkt, lader man den ikke stå alene. Den skal ses nærmere på i forbindelse med de konkrete arbejdsopgaver samt medarbejderens behov for lys.

Krav til lys på arbejdspladsen

En lys måling eller Lux-måling er god til at undersøge forholdene i forbindelse med belysning på arbejdspladsen. Men der er også andre faktorer, der spiller ind. Det er blandt andet:

- Hvordan og hvor meget dagslys, der kommer ind i rummet

- Skærmenes placering i forhold til vinduer - for at undgå blænding

- Placering af bordlamper - for at undgå spejling i blanke overflader som f.eks. papir

Udover at undersøge belysning arbejdsplads tilbyder vi også støjmålinger og støvmålinger. Det kan være en god idé at få udført en undersøgelse af lux på arbejdspladsen såvel som støv- og støjmålinger for at sikre et optimalt arbejdsmiljø på alle fronter.

Du kan læse mere her om målinger.

Du kan læse mere om virksomheden her.

Vil du vide mere om miljø?

Kontakt Jesper herunder, så vender han tilbage så hurtigt som muligt.