Whistleblowerordning – Sådan fløjter du den i gang

Er du på plads med en Whistleblowerordning i din virksomhed? Hvis ikke, kan vi hjælpe dig.

Alle danske virksomheder med 50-249 medarbejdere  skal have indført en praktisk ordning inden 17. december i 2023. Over 250 medarbejdere gælder reglerne allerede.

De nye regler er indført på baggrund af en række skandaler om hvidvask, svindel og andre overtrædelser af EU-lovgivning jf. EU whistleblowerdirektivet (EU) 2019/1937, hvor whistleblowere har haft en afgørende rolle i afsløringerne. De nye regler skal hjælpe til at beskytte whistlebloweren imod repressalier fra modparten.

Hvis du gerne vil vide mere, så skriv eller ring til os for en uforpligtende samtale, om hvordan det kan gøres. Vi tilbyder praktiske løsninger, som er lige til at anvende i forbindelse med håndtering af den daglige arbejdsmiljøledelse.

Feedback til systemet

Langt de fleste danske virksomheder arbejder med CSR eller f.eks. produktsikkerhed. Mange virksomheder ved godt, hvor vigtigt det er for virksomhedens omdømme og for forretningen, at driften og arbejdet gennemføres ansvarligt. Whistleblowerordningen kan ses som "feedback til systemet". det giver mulighed for at arbejde med de evt. emner, som ikke var fremme i lyset.

Flere og flere virksomheder arbejder f.eks. med CSR som handler bl.a. om samfundsansvar, social ansvarlighed, bæredygtighed og klimabevidsthed. Du kan læse mere om CSR her. Whistleblowerordninger bliver også mere og mere normalt i andre standarder f.eks. GlobalG.A.P. /GRASP, BRC m.fl.

En af vores værdier i Vicath EQ er at være hjælpsomme, og du kan læse mere om nogle af de områder vi arbejder med her.

Professionel vejledning i whistleblowerordning

Hvad er en whistleblowerordning? Helt kort fortalt er det en feedback til systemet, hvor medarbejdere anonymt kan indgive forskellige informationer om, hvad der foregår i virksomheden, som ikke er lovligt eller af anden grund ikke bør ske. Med en optimal ordning vil ansatte i virksomheden kunne indgive denne feedback, uden at skulle frygte repressalier fra modparten.

Vi tilbyder en grundig vejledning i whistleblowerordning, hvor vi hjælper dig med at forstå konceptet og få sat det i gang inden december. Det er mere og mere normalt, at denne ordning i CSR-systemer – f.eks. i Global G.A.P, som vi kan tilbyde dig.

Kontakt os for mere information om hjælp til whistleblowerordning i din virksomhed.

Vil du vide mere om vores IT-løsninger?

Kontakt Jesper herunder, så vender han tilbage så hurtigt som muligt.