GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P anvendes ofte af gartnerier til at sikre arbejdsmiljø, miljø, kvalitet og fødevaresikkerhed under samme standarder.

GlobalG.A.P. er en meget anvendt standard, hvor fødevaresikkerhed, ensartet produktion, arbejdsmiljø og miljø er integreret i et system og kan kombineres med moduler såsom GRASP, som bl.a. indeholder arbejde omkring CSR.

Standarden sætter disse områder i system og kravene er på niveau med dansk lovgivning ved almindelig fødevareproduktion. GlobalG.A.P. anvendes typisk i foderindustrien, aquakultur, gartneri og landbrug. For at blive certificeret kræves der bl.a. følgende:

 • Kendskab til virksomhedens fødevaresikkerhed, kvalitet, arbejdsmiljø og miljøforhold
 • Risikoanalyser vedrørende fødevaresikkerhed, kvalitet, arbejdsmiljø og miljøforhold
 • Passende procedurer og instruktioner for de enkelte aktiviteter med udgangspunkt i virksomhedens væsentlige risici inden for fødevaresikkerhed/fodersikkerhed, kvalitet, arbejdsmiljø og miljøpåvirkninger
 • Passende registreringer
 • Træning af medarbejdere i bl.a. produktsikkerhed, beredskabsplan, hygiejne.
 • Arbejdsmiljøorganisation
 • Beredskabsplaner
 • Trænede førstehjælpere
 • Intern audit

At rådgive om GlobalG.A.P., arbejdsmiljø, miljøledelse, kvalitetsledelse, bæredygtighed og fødevaresikkerhed er alle kerneområder.

Vi rådgiver om fødevaresikkerhed mm. og rådgivningen tilpasses til den enkelte virksomhed efter ønske. Vicath EQ ApS kan f.eks. hjælpe med opbygning af ledelsessystemet og indledende risikoanalyser. Vi hjælper også med forslag til konkrete procedurer og instruktioner.

Inden en evt. certificering foretages intern audit, som vi er specialister i, idet vores konsulenter er uddannede lead auditorer med erfaring inden for din branche.

Med GlobalG.A.P. kan du lettere for overblik over hverdagens ledelsesmæssige opgaver

"Arbejder du med ledelse i det daglige?", spørger vores CEO Camilla Fibiger Gausdal og fortsætter, "hvis ja, så kan du med GlobalG.A.P. lettere for overblik over hverdagens ledelsesmæssige opgaver omkring arbejdsmiljø, miljø mv., for når det sættes i system, er der for mange virksomheder mere overblik. Med overblik kan man anvende den overskydende tid på driften".

Vi anbefaler, at virksomheden bygger sin håndbog op elektronisk. Det gør det lettere at formidle procedure mm. i hverdagen. du kan læse mere om EQ Food® Online, som vi har vores dygtige programmører til at udvikle.

Med EQ Food Online får du flere redskaber til at holde styr på din ledelse. Du får nødvendige skabeloner samt procedurer og dokumenter til at opbygge din standard med. Udover at tilbyde dette brugervenlige IT-system, kan vi hos Vicath EQ rådgive dig omkring fødevaresikkerhed. Vi kan opbygge systemet for dig, undervise dine medarbejdere og hjælpe med evalueringer.

Hvad er GlobalG.A.P?

Dette ledelsessystem er meget anvendt til at sikre både arbejdsmiljø, fødevaresikkerhed, miljø og kvalitet. Det bruges af ledere indenfor landbrug, gartneri og i fødevarebranchen. Kravene i systemet er på niveau med dansk lovgivning.

Vi tilbyder rådgivning i forbindelse med Global G.A.P - det er et af vores kerneområder. Vi har styr på, hvad det kræver at blive certificeret i systemet og har de rette redskaber til dig, der ønsker det.

Certificering i Global GAP kræver blandt andet:

 • Kendskab til virksomhedens arbejdsmiljø eller fødevaresikkerhed
 • Udarbejdelse af risikoanalyser
 • Procedurer og instruktioner for forskellige aktiviteter indenfor miljø eller fødevaresikkerhed
 • Træning af medarbejdere i procedurerne
 • Beredskabsplaner og uddannede førstehjælpsreddere

Systemet bruges til flere emner, som kan være alt fra fødevaresikkerhed til arbejdsmiljø. Derfor afhænger det naturligvis af, hvordan din virksomhed bruger systemet, hvordan det skal opbygges.

Vil du gerne i gang?

Vi står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med opbygning af jeres ledelsessystem.

Du kan læse mere om os her.

GlobalG.A.P anvendes typisk i foderindustrien, aquakultur, gartneri og landbrug.

Vil du vide mere om GlobalG.A.P.?

Kontakt Jesper herunder, så vender han tilbage så hurtigt som muligt.