IFS

IFS-210-300x166Fødevaresikkerhedssystemet IFS er en de af mest anvendte fødevaresikkerhedssystemer i Europa og er en fransk/tysk standard. Hvis man ønsker at komme ind på det tyske marked er det derfor en stor fordel at være certificeret efter IFS.

IFS er et af vores kerneområder. Vi kan hjælpe med at lave systemet fra start til slut og rådgiver på de enkelte dele: opbygning, indledende risikoanalyse, mål for fødevaresikkerhed, produktionsgennemgang, HACCP plan, intern audit. Vi har udviklet et IT-system EQ Food®, som gør opbygningen til IFS væsentlig nemmere.

For at blive certificeret kræves der altid følgende af fødevaresikkerhedssystemet:

•Kendskab til virksomhedens fødevaresikkerhedsrisici gennem risikoanalyse
•HACCP plan
•Fødevaresikkerhedspolitik, der fortæller om virksomhedens hensigter og retningslinjer på fødevaresikkerhed
•Mål for løbende forbedring af fødevaresikkerheden, der konkret og målbart beskriver virksomhedens mål for indsatsen
•Passende procedurer og instruktioner for de enkelte aktiviteter med udgangspunkt i virksomhedens risikoanalyse
•Intern audit
•Ledelsens evaluering

Vores IT-system EQ Food® er meget relevant ved opbygning til IFS. Det er udviklet med alle de nødvendige skabeloner, procedurer og dokumenter til at opbygge til fødevaresikkerhedsstandarden IFS.

IMG_47321-300x200Vi rådgiver om fødevaresikkerhed og rådgivningsbehovet til den enkelte virksomhed tilpasses efter ønske. Vicath EQ ApS kan f.eks. hjælpe med opbygning af fødevaresikkerhedssystemet og indledende risikoanalyse. Ofte kan der være behov for en gennemgang af eksisterende dokumentation.

Vi er specialister i at hjælpe med opbygning af fødevaresikkerhedspolitik, fødevaresikkerhedsmål og udarbejde konkrete og praktiske procedurer i samarbejde med virksomheden. Vi hjælper også med forslag til konkrete procedurer og instruktioner.

Når vi rådgiver, er det altid med det i baghovedet, at virksomheden ikke skal have et system for systemets skyld, og i høj grad ud fra ”keep it simple”.

I forløbet kan der være brug for undervisning af medarbejdere, som vi også udfører. Undervisningen gennemføres med aktive medarbejderne inden for det område, hvor I mener, at der kan ske en udvikling.

Inden en evt. certificering skal der foretages intern audit, som vi er specialister i. Vi sidder også gerne med ved ekstern audit, hvis virksomheden ønsker dette.

Vi udfører tillige rådgivning vedr. BRC, ISO 22000, FSSC 22000, RSPO, MSC og GlobalG.A.P.