BRC

BRC Global Standard for Food Safety

BRC (BRC Global Standard for Food Safety) BRC er et førende brand og en organisation til forbrugerbeskyttelse. Standarden bruges af over 29.000 certificerede leverandører i over 130 lande, med certificering udstedt gennem et globalt netværk af akkrediterede certificeringsorganer. Bag standarderne står British Retail Consortium (BRC) bestående af detailkæder og ”brand ejere” i England.

BRCGS Food Safety er en GSFI-standard på linje med IFS Food og FSSC 22000. Standarden til produkt- og fødevaresikkerhed er detaljeret med klare retningslinjer for arbejdsgange og produktionsmiljø. Der stilles krav til virksomhedskulturen, det omgivende miljø, food defense, zoneinddeling f.eks. høj risiko områder i produktionen mm.

Vil du vide mere? Klik her og kontakt os.

BRCGS Packaging Materials er også en GFSI-standard. Den omhandler emballage og produktion af emballage som er i kontakt med fødevarer. Det er ikke kun kontakten med fødevaren, som er i fokus. Også håndtering af brands og ensartet produktion.

Vil du vide mere? Klik her og kontakt os.

BRCGS Storage and Distribution omhandler hele logistikken, inklusive transport, af- og pålæsning, lager samt pakning på lager.

Vil du vide mere? Klik her og kontakt os.

BRCGS Agents and Brokers omhandler handel. Defineret som den serviceydelse, man yder som indkøber og sælger en vare, for herefter at sælge den videre til enten en leverandør i produktionskæden eller direkte til detailforretninger.

Disse standarder er ikke kæde-standarder. Der er dog krav til producenten om, at leverandørerne er GSFI certificeret. Da der ikke er håndtering af fødevarer, handler standarden og ledelsessystemet i hovedtræk om:

  • Aktiv deltagelse fra virksomhedens ledelse
  • Plan for fødevaresikkerhed og HACCP
  • Ledelsessystem for fødevaresikkerhed og kvalitet mv.
  • Leverandørstyring
  • Medarbejderes kompetencer
  • Intern audit


Det er vores ønske bl.a. at…

En af vores kerneværdier er, at vi ønsker at have erfaring og stor viden, som vi kan formidle videre til gavn for vores kunders virksomheder, deres indtjeningsevne og kontinuitet. Derfor har vores konsulenter også en meget stor viden inden for dette felt.

Vi anbefaler, at man bygger ledelsessystemet op i EQ Food® online for at skabe størst mulig overblik over systemet og sikre den letteste implementering.

Vil du vide mere? Klik her og kontakt os.

Mange års erfaring

Vores konsulenter har mange års erfaring med ledelsessystemer og certificeringer.

Hvad skal der til for at blive certificeret?

På de nævnte 3 standarder er det en god ide at iværksætte bl.a. disse punkter for at opnå certificering:

  • Aktiv deltagelse fra virksomhedens ledelse for at sikre food safety culture
  • Plan for fødevaresikkerhed og HACCP inklusiv tilhørende procedurer mv.
  • Ledelsessystem for fødevaresikkerhed, kvalitet, food safety culture, food defense og produktautensitet
  • Retningslinjer for ønsket produktionsmiljø
  • Medarbejderes kompetencer og hygiejne
  • Styring af indkøb og leverandører
  • Produkt- og processtyring
  • Intern audit
  • Håndtering af afvigelser og kundehenvendelser

BRC Food version 9

BRC Food kom i august 2022 og gældende fra 1. februar 2023.

Der er flere ændringer og tilføjelser. Nogle krav er blevet mere tydeligt beskrevet, så ideen bag de krav, der lå bag i version 8, er blevet lettere at gå til og får omsat, beskrevet og implementeret. Noget af det, der er mere tydeligt beskrevet i version 9, er kravet om forbedring og sikring af Food Safety Culture – det handler om at sikre, at der skabes en god dialog omkring afvigelser og at medarbejdere får en god instruktion i de arbejdsgange, de har ansvar for. Det er ikke nogen dårlig ide – det kan også bruges i alle andre certificeringer eller bare der, hvor du gerne vil have noget forbedret helt generelt.

Det bliver også obligatorisk at få uanmeldt certificeringsaudit hvert 3. år.

Generelt er der flere nye krav og omskrivninger i BRCGS Food 9. Flere kan ses med udspring i situationer, der har været rundt omkring globalt. På den måde kan man imødegå nogle af de afvigelser, der kan opstå. Risikovurdering, forberedelse og træning af medarbejdere samt implementering skal der ofte til for at komme helt i mål og implementere arbejdsgange efter hensigten.

Hvis du vil vide mere, så kontakt os gerne til en uforpligtende samtale om certificering.

#pasgodtpådigogdine

Vil du vide mere om BRCGS?

Udfyld felterne herunder, så kontakter Jesper dig hurtigst muligt.

Jesper Bonde fra Vicath EQ

Jesper Bonde

Vil du gerne vide mere om BRCGS, ser jeg frem til at få en besked fra dig.

Vi kan også hjælpe med

FSSC 22000 imødekommer de højeste krav indenfor fødevaresikkerhed, når standarden er implementeret. FSSC 22000 er med til at sikre sunde og sikre fødevarer til forbrugerne, hvad enten der produceres til forbrugeren eller er leverandør til en virksomhed, der producerer færdigvarer.

Klik her for at læse mere.

Indenfor IFS (International Food Standard) findes der forskellige standarder for fødevarebranchen, transport og nonfood.

Klik her for at læse mere.

GlobalG.A.P. anvendes til at sikre både arbejdsmiljø, fødevaresikkerhed, miljø og kvalitet. Det bruges af ledere indenfor landbrug, gartneri og i fødevarebranchen.

Klik her for at læse mere.

Intern audit kan foretages inden en evt. certificering. Vi er specialister i intern audit, da vores konsulenter er uddannede lead auditorer og har stor erfaring på tværs af brancher.

Vil du vide mere? Klik her og kontakt os.

Vi har udviklet EQ Food® Online som er et dynamisk online værktøj til styring og dokumentation af virksomhedens opgaver i forbindelse med ledelsessystemer f.eks. ISO 22000, FSSC22000, BRC, IFS, GMP+ etc.

Klik her for at læse mere.

Søg herunder