Food

Food og fødevaresikkerhedsstandarden FSSC22000 er ved at vinde indpas mange steder i Skandinavien, og er en overbygning på ISO22000.

FSSC22000 er et af vores kerneområder. Vi kan hjælpe med at lave systemet fra start til slut og rådgiver på de enkelte dele: opbygning, indledende risikoanalyse, interessentanalyse, mål for fødevaresikkerhed, produktionsgennemgang, HACCP plan, intern audit.

Vi har udviklet et IT-system EQ Food ® Online, som gør opbygningen til FSSC22000 væsentlig nemmere.

For at blive certificeret kræves der altid følgende af fødevaresikkerhedssystemet:

  • Kendskab til virksomhedens fødevaresikkerhedsrisici gennem risikofaktoranalyse
  • HACCP plan
  • Interessentanalyse
  • Kortlægning af risici og muligheder af interne og eksterne forhold
  • Fødevaresikkerhedspolitik, der fortæller om virksomhedens hensigter og retningslinjer på fødevaresikkerhed
  • Målbare mål gerne ud fra virksomhedens strategi for løbende forbedring af fødevaresikkerheden, der konkret og målbart beskriver virksomhedens mål for indsatsen
  • Passende procedurer og instruktioner for de enkelte aktiviteter med udgangspunkt i virksomhedens Pre-requisite programmes (PRP’er), critical control point (CCP)
  • Træning af medarbejdere
  • Implementering af ledelsessystemet
  • Intern audit
  • Ledelsens evaluering

IMG_47181-300x165

Rådgivning omkring fødevaresikkerhed og Food standarder har vi mange års erfaring med

Ledelsessystemer

At rådgive om fødevaresikkerhed og FSSC22000 er et af vores kerneområder. Vi har medvirket til at mange virksomheder er blevet fødevaresikkerhedscertificeret, og at der er velkørende fødevaresikkerhedssystemer i en bred vifte af virksomheder.

Vores EQ Food® Online  er meget relevant ved opbygning til FSSC 22000. Det er udviklet med alle de nødvendige skabeloner, procedurer og dokumenter til at opbygge til fødevaresikkerhedsstandarden FSSC 22000.

Rådgivning

Vi er specialister i at hjælpe med opbygning af fødevaresikkerhedspolitik, fødevaresikkerhedsmål og udarbejde konkrete og praktiske procedurer i samarbejde med virksomheden. Vi hjælper også med forslag til konkrete procedurer og instruktioner.

Når vi rådgiver er det altid med det i baghovedet, at virksomheden ikke skal have et system for systemets skyld, og i høj grad ud fra ”keep it simple”.

I forløbet kan der være brug for undervisning af medarbejdere, som vi også udfører. Undervisningen gennemføres med medarbejderne i aktiv deltagelse ud fra jeres ønsker omkring emnevalg.
Inden en evt. certificering skal der foretages intern audit, som vi er specialister i. Vi sidder også gerne med ved ekstern audit, hvis virksomheden ønsker dette.
Vi udfører tillige rådgivning vedr. BRC, IFS, RSPO, MSC og GlobalG.A.P og naturligvis også ISO22000.

Du kan læse mere om os her.

Vil du vide mere om fødevaresikkerhed?

Kontakt Jesper herunder, så vender han tilbage så hurtigt som muligt.